To nejlepší na konec...

 

Neuvěřitelné se stalo skutečností! Poslední dva zápasy sezóny jsme odehráli na hřišti Eagles Praha. 

Po vydatném dešti z předchozího dne jsme do poslední chvíle netušili, kdy přesně a na jakém hřišti budeme hrát, protože zároveň s našimi zápasy zde probíhalo finále ČBP U11 a kemp reprezentace.

Ale Coach Tomáš nenechal nic náhodě a zaplnil chvilku čekání nákupem zmrzliny pro celý tým. Doplněním cukrů jsme se dobře naladili a šli na rozcvičení, rozházení a do tunelů na pálku. Zápas se nakonec konal na centrálním softballové hřišti.  Atmosféra a plné tribuny byl pro náš tým neuvěřitelný zážitek. 

V prvním zápase s Eagles šla Plzeň první na pálku a přes vyrovnaný souboj jsme nakonec dokázali doběhnout jednou. Naopak soupeře jsme díky skvělému nadhozu Davida H. a super práci kečra Matyho K. k ničemu nepustili. To vše až do stavu 0:3 pro Plzeň, kdy soupeř vyměnil nadhoz a my museli vystřídat kečra, aby mohl druhý zápas na nadhoz. Změna nás trochu rozhodila a soupeř začal zlobit. Na pálce se mu podařilo párkrát odpálit a najednou byl stav 3:3, dva outy a obsazená druhá a třetí meta. David H. a Míra D. však nenechali nic náhodě - strikeout. Nyní byla řada na nás. Pálka nás sice pořád zlobí, ale tentokrát se podařilo hned prvním odpalem dostat se na metu. Oliver, Maty, Fanda, Šimon, Jasmínka, Ruda, Leo i Maty, všichni šlapali naplno a podařilo se nám obsadit všechny mety. Poté soupeř při jasném autu ze vzduchu pochybil a my doběhli domů. V jedné směně se nám tak povedlo udělat šest bodů a dovést tento parádní zápas do vítězného konce.

 

Druhý zápas byl naplánován s Miners Kladno. Ten byl původně ze strany soupeře v řádném termínu zrušen. Ale to by to nebyl Coach Tomáš, kdyby se to nesnažil nějak domluvit a odehrát. Povedlo se, Miners přijeli na Eagles a my tím splnili plán odehraných zápasů na 100%. Souboj začal prakticky 10 minut od odehrání předchozího zápasu s Eagles. 

Opět jsme byli jako hosté, tedy první na pálce. Čekal nás rychlý nadhoz soupeře a jeden doběh. Na náš nadhoz se tentokrát postavil Matyáš K. a kečroval Míra D. Pomalejší, ale přesné nadhozy Matyho K. sice dovolili soupeři odpal, ale naše vnitřní a vnější pole pracovalo i bez odpočinku skvěle. Ve druhé směně se nám pálka opět nepovedla a soupeři jsme dovolili dva doběhy. Avšak třetí směnou začal koncert Plzeňské baseballové filharmonie. Odpaly, krádeže, slajdy.... radost pohledět! Za stavu 2:9 pro Plzeň mělo Miners dohrávku zápasu. Teplota na hřišti stoupala ke 35°C a my všichni věděli, že tyto silné týmy umí v závěru pěkně pozlobit. Celé pole se připravilo, kečr obětavými zákroky podržel nadhoz, trenér už otevíral defibrilátor. Dva auty, dva striky, obsazené mety soupeře a STRIKE OUT!!!! Konec zápasu!

Neuvěřitelné! Opět jsme po roce s týmem, který prošel velkou obměnou, týmem, který potkalo mnoho zranění, dokázali na Eagles uspět! A to hned dvakrát. 

Jsem hrdý, že jsme to dokázali. Jsem hrdý, že jako tým věříme ve společný úspěch, i když se zrovna nedaří. Děkuji všem za skvělou sezónu a doufám, že po prázdninách, baseballových kempech, budeme ještě silnější a uspějeme trochu i na republikové scéně.

 

S pozdravem Coach T. :)


Partneři



Mediální Partneři



Facebook