Open ČBP U10 ČR na Hluboké

Hned 20 týmů ČR se přihlásilo na tento turnaj. Hrálo se 3 dny za nádherného počasí 23.-25.9. a týmy byly rozděleny do čtyř skupin po pěti. Opět nebylo slabších soupeřů, na turnaji se sešla elita NEJ klubů z ČR. Naše skupina nevěstila nic dobrého : Draci Brno, Eagles Praha, Rytíři Trutnov, SaBaT Praha a My ? No jedeme si zahrát! Vyrážíme brzy ráno vlakem, abychom jen tak tak stihli začátek prvního zápasu v pátek od 12:30 proti Rytířům Trutnov. Nakonec prohráváme 6:13, jasně, co jste čekali, není zde slabých týmů, ale to jsme mohli vyhrát kouči ! ozývá se z týmů, ... škoda.

Druhý zápas pátku s Drakama od 16:00. Tady jdeme opravdu trénovat. Černý stroj nám to nakonec dává 16:2 ale obrázek hry neodpovídá výsledku a soupeř nám upřímně gratuluje k velkému posunu vpřed v předvedené hře. No OK čeká nás hned další zápas a to s Eagles Praha od 17:10 takže zbalit, přestěhovat a .. ejhle, ono to jde !? Hrajeme přesvědčivou obranu a pálíme tvrdé odpaly které vedou k chybám soupeře, vyhráváme 8:2 !? Možná i díky postupně přijíždějícím rodičům, kteří nás v zápase podporují. No kluci , kéž by jste takhle hráli i zítra , honí se mi hlavou...

Vyslechneme si na hřištích kdo je jakým favoritem ve skupinách a odjíždíme se ubytovat na nedaleké letiště. Tam se nám daří ubytovat a dokonce přijmout vhozenou rukavici od šéfa areálu, že pokud vyhrajeme alespoň jeden zápas i v sobotu, vezme večer celý tým (postupně) "nahoru" na vyhlídkový let. Bereme to s úsměvem a v duchu si říkám, kéž by jste to kluci dokázali, zasloužili by jste si to. No nic jdeme spát.

Sobota odjíždíme na hřiště do sportovního areálu Hluboká v dobré náladě relativně v klidu. Hrajeme až v 11:20 se SaBaTem Praha a pak kdo ví.... Zápas je dramatický že by ses v nás krve nedořezal. Nakonec výhra 8:7 a velká euforie. Ani ne tak z toho že poletíme, ale z toho výkonu a výhry, jde nám to a jsme rozjetí. Nakonec systém turnaje nám říká , že hrajeme okamžitě hned proti druhému z A skupiny = Blesku Jablonec. Večer před slyšíme jak Blask hraje dobře,  ale je jiný den, a my nemáme co ztratit. Zápas začíná opatrně a po pár chybách Blesku na 1.metě se dostáváme do tlaku, je to vyrovnané ale stále držíme mírné vedení, které se zastaví až na skóre 11:5 pro nás! Ještě udržet dohrávku soupeře a .... povedlo se , překvapení turnaje a porážíme Blesk. Jsme mezi 8mi nej týmy a prožíváme euforii. Teď už je všechno jedno . Nakonec nám systém turnaje přisuzuje opět Draky. Nechceme jim stát v cestě, víme že míří vysoko, možná až k titulu a my jsme po dvou zápasech vyčerpaní a šťastní. Nakonec opět tréninkově v poli prohráváme 1:20 ale dnes nás tato prohra nemrzí už vůbec. Draci opět kroutí hlavou kde jsme se vzali tak nahoře a gratulují nám k výkonu na turnaji. Bereme to sportovně a spěcháme odházet Masters a hurá za naším pilotem se pochlubit a aby si natankoval plnou ! Ten nakonec (pro mne nečekaně) dodržel slovo a pětkrát to otočil vždy se 3 našimi hráči do vzduchu. Byl to pro nás borec a super zážitek. Ale hurá na kutě, zítra nás čekají ještě dva zápasy, a chceme předvést dobrý výkon.

Neděle je tu a jedeme opět do areálu Hlubockého baseballu. od 10:10 začínáme hrát zápas s Tempem Titans Praha. Bohužel je to spíše zápas rozhodčích (nerad se na ně vymlouvám, ale zde se zase předvedli,resp. předvedl neboť pískal 1 sám ), několik hodně sporných až nepochopitelných rozhodnutí nám bohužel hází hračky do kanálu (na toto ještě naši borci nejsou zvyklí, aby se dokázali přenést) a Tempo nutno říci pálí jak o život a tak prohráváme 3:15 a jsme hodně rozčarovaní a smutní. Snažím se dát tým opět do pohody abychom za hodinu poté zvládli alespoň zápas proti severomoravským Klasikům z Frýdku Místku. Bohužel zmatek pokračoval kdy jsme čekali na rozhodčího a ten se nedostavoval a nakonec začal zápas aby se neprotahoval program s jakýmsi rozhodčím kolemjdoucím. (chápu starosti ČBA s obsazováním turnajů ale tady to nezvládli). Frýdek hrál podobně jako my, ale díky prvním dvěma směnám, ve kterých dal v každé 1 homerun a v naší rozrušenosti po zkušenosti z předchozího zápasu s rozhodčím, která se opakovala jsme již nenašli klid pro hru a začali jsme chybovat i v jednoduchých míčích. Naše odpaly létaly přímo do rukavic a nepomohl ani homerun Tomáše Holubce. Prohráli jsme 7:15 a na turnaji skončili na 8. místě . I přes špatný konec kdyby mi někdo řekl v pátek že budeme 8. z 20 týmů, vysmál bych se mu, že je blázen.

 


Partneři



Mediální Partneři



Facebook